Laatste nieuws

BitDefender ontvangt de certificering Virus Bulletin "Gold"

November 2009


BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 ontvangt de certificering "Gold" voor drie testen die zijn uitgevoerd door Virus Bulletin

BitDefender�, uitgeversmaatschappij van veiligheidsoplossingen tegen malware, maakt vandaag bekend dat BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 opnieuw de onderscheiding "Gold" van Virus Bulletin heeft ontvangen bij de laatste vergelijkende Anti-Spam test. Security for Mail Servers 3.0.2, ontworpen voor Linux-servers, heeft deze beloning gekregen dankzij zijn geringe percentage fout positieven, in combinatie met een hoog detectiepercentage van spam.

De Linux-producten zijn gedurende 20 dagen getest, op SuSE Linux Enterprise Server 11. De e-mailbody was samengesteld uit alle e-mails, gestuurd aan verschillende adressen van Virus Bulletin. Hier waren spamberichten geleverd door Project Honey Pot aan toegevoegd. De e-mails afkomstig van deze twee bronnen werden in realtime naar de producten verzonden. Bovendien waren de berichten van de test geredigeerd in meerdere talen (Engels, Frans, Aziatische talen, Russisch, Nederlands, Noors, enz.) met meerdere tekensets.

BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 detecteerde 97,89% van de spamberichten van de test, tegenover een percentage van fout positieven van slechts 0,707%. Voor een volledige presentatie van de test en de resultaten van BitDefender, kunt u het volgende document raadplegen: http://www.bitdefender.com/files/News/file/vbspam-review-Nov09.pdf

"Het doet ons echt genoegen dat we deze nieuwe Gold-certificering ontvangen die wordt toegekend door Virus Bulletin en die BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 beloont," verklaarde Catalin Cosoi, antispam- en antiphishing-specialist bij BitDefender. "We zijn er trots op dat we ons op deze manier onderscheiden en aantonen dat BitDefender in staat is om een proactieve detectie te leveren die de vermogens van de huidige heuristische technieken ruim overschrijdt en zo de gebruikers beschermt tegen bekende en onbekende bedreigingen."

BitDefender Security for Mail Servers 3.0.2 gebruikt sinds vier maanden met succes de technologie LiveQuery. Deze technologie, gebaseerd op de technieken van "Cloud Computing", levert een directe reactie en bescherming aan gebruikers van de hele wereld, om het even in welke taal en van welk type de spam die ze ontvangen ook is. Met deze technologie wordt een nieuwe e-mail die arriveert eerst lokaal geanalyseerd met de eigen proactieve antispamoplossingen. Als het bericht deze eerste stap van filteren doorstaat en niet als spam wordt aangemerkt, noch als legitiem bericht, dan haalt een 'proprietary algorithm', (een eigen algoritme), de sleutelelementen uit het geanalyseerde bericht om een zogenaamde versleutelde digitale afdruk van dit bericht aan te maken. Als het netwerk van BitDefender-servers ten slotte in zijn databases met gegevens een gelijkwaardig bericht met een digitale afdruk die als spam wordt aangemerkt vindt, wordt het order om de e-mail te blokkeren verzonden naar de toepassing van de client.

Voor meer informatie over de producten van BitDefender kunt u de site www.BitDefender.com/nl raadplegen.


Share